Hirdetés

Új szövetség a mobil lapka szabványokért



|

Hirdetés

A non-profit alapon szerveződött Mobile Industry Processor Interface (MIPI) Alliance tagjai közösen határozzák meg mobiltelefonokban és kézi eszközökben használt lapkák szabványait, ill. reklámozzák ezeket. A szervezet nyitva áll minden mobiltelefon-gyártó, hardver és szoftvergyártó cég előtt, áll a szervezet keddi közleményében. A szövetség a Open Mobile Application Processor Interface (OMAPI) kezdeményezés által kiváltott hatalmas érdeklődést követően jött létre, amely a multimédiás alkalmazások jobb futását célozza GPRS és 3G telefonokon, valamint PDA-kon és egyéb hordozható eszközökön.




Bár a szövetség tagjai tartózkodtak a konkrét nevek említésétől, egyértelmű, hogy a szövetség az Intel és a Microsoft ellen jött létre, amelyek a PC szektor után a mobileszközök gyorsan növekvő piacát is uralmuk alá akarják hajtani. Az új szövetség négy alapítója 10 munkacsoportot hoz létre, ahol specifikációkat fejlesztenek ki olyan kulcsterületek számára, mint a kamera, a kijelző és a rendszervezérlés. De szabványokra van szükség az együttműködési problémák elhárítása érdekében olyan fejlett szolgáltatások esetében, mint a képes ill. mozgóképes üzenés és az interaktív játék.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.