Hirdetés

Újabb Google szolgáltatások magyarul

|

Picasa Webalbumok: egyszerű és gyors képmegosztás mindenkinek, magyarul.

Hirdetés

A nyaralásokon, barátokkal eltöltött bulikon, családi összejöveteleken és a munkahelyen számos kép készül, amelyek általában az azokat készítő fotósoknál maradnak. Meglehetősen bonyolult ezek mindegyikét beszerezni vagy elkérni – de a Google tud segíteni.

 

 

Hirdetés

A Google mától magyarul is elérhetővé tette a Picasa Webalbumok nevű szolgáltatását. A program önálló alkalmazásként vagy a már jól ismert Picasa kiegészítőjeként is futtatható, de verziótól függetlenül hasznos segítséget nyújt a képek rendszerezésében és kezelésében, így bárki könnyen megkeresheti, szerkesztheti és megoszthatja fotóit.

 

A Picasa Webalbumok kezelése nagyon egyszerű, az online képmegosztás gyors és problémamentes. Egy kattintással feltölthetők a képek az internetre, így azokat másodpercek múlva már láthatják is a barátok és ismerősök. A fotókat megtekintőknek nem szükséges regisztrálniuk, anélkül is letölthetik a nekik tetsző képeket, hogy aztán eltehessék vagy kinyomtathassák azokat maguknak.

 

Hirdetés

A felhasználóknak magánéletükbe és képeikbe nem szükséges mindenkinek bepillantást engedniük – mind a megtekinthető fotók, mind a megtekintésre jogosultak köre korlátozható. Ezenkívül feliratok és megjegyzések is hozzáadhatók a fotókhoz, sőt a kedvenc felvételek listájának megalkotása is lehetséges; sőt a program akár e-mailben is küldhet értesítést, ha a felhasználó valamelyik barátja új képeket töltött fel a saját albumába.

 

Az új fejlesztések lehetővé teszik, hogy a képek teljes méretben megtekinthetők legyenek, sőt forgathatók, nagyíthatók vagy gyorsan átlapozhatók is. Az 1 GB-nyi tárterületen hozzávetőleg 4000 kép osztható meg ingyen az interneten.

 

Hirdetés

A Picasa Webalbumok szolgáltatás a Picasa programmal külön vagy együtt is használható, mind Windows, mind Macintosh operációs rendszer alatt a következő böngészőkkel: Internet Explorer 6.0, IE 7 Beta 2, Firefox 1.0+ vagy Safari 2.0.

 

 

Google Alkalmazások magyarul

Hirdetés

A Google célja, hogy szolgáltatásai mind több emberhez jussanak el hazánkban is - ennek eredményeként már elérhető a Google Alkalmazások magyar verziója. A Google Alkalmazások-csomag termékek és szolgáltatások olyan személyre szabható kombinációja, amely elősegíti az oktatási intézmények, cégek vagy szervezetek tagjai közti kommunikációt és csoportmunkát.

 

Az Alkalmazások révén mind az egyéni felhasználók, mind az intézmények vagy cégek a saját domain-nevük alatt használhatják a Google kommunikációs és együttműködést-támogató megoldásait. Mindegyik szolgáltatást a Google üzemelteti és bármely internet-hozzáféréssel rendelkező PC-ről egyszerűen elérhetők.

 

Hirdetés

A Google Alkalmazások a következő programokat tartalmazza:

  • Gmail: a Google webes levelezőszolgáltatása, amely 2 GB tárhelyet, fejlett spamszűrőt és beépített keresőt, valamint az integrált azonnali üzenetküldő segítségével a más Gmail-felhasználókkal való csevegés lehetőséget nyújtja.
  • Google Calendar: a Google napirend-tervező szolgáltatása, amellyel a felhasználók nyomon követhetik napi teendőik alakulását és a soron következő fontos eseményekről ingyenes SMS-értesítést kérhetnek. Az egyes tételek másokkal megoszthatók.
  • Google Talk: ezzel az azonnali üzenet- és fájlküldő szolgáltatással az internetes telefonálás (VoIP) is lehetséges.
  • Google Dokumentumok & Táblázatok: a Google ingyenes, magyar nyelvű webes szövegszerkesztőjében és táblázatkezelőjében létrehozott fájlok minden internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépről elérhetők, ráadásul egyszerre nem csak egy ember számára: az anyagokon egyszerre többen is dolgozhatnak, módosításukhoz nem szükséges e-mailben oda-vissza küldeni azokat. A féltett vagy titkos dokumentumokhoz pedig csak az fér hozzá, akinek erre külön engedélyt adtak.
  • Google Page Creator: e szolgáltatás segítségével mindössze pár kattintással, programozási feladatokat mellőzve hozhatók létre és publikálhatók honlapok szoftverek letöltése, vagy webfejlesztő szakember segítségének igénybe vétele nélkül.

 

Ezeken kívül, a Google Alkalmazások további megoldásokat és szolgáltatásokat is a magyar felhasználók és webmesterek rendelkezésére bocsát:

  • Saját kezdőoldal: a felhasználók létrehozhatják saját kezdőoldalukat, amelyeken a maximális testre szabhatóságnak köszönhetően pontosan azok a tartalmak lesznek megtalálhatók, amikre szükségük van. Hírek, menetrendek, időjárás, frissen érkezett levelek, valamint természetesen a Google keresője – mindez és még sok más is elérhető a saját kezdőoldal segítségével.
  • Felhasználóbarát vezérlőpult a Google Alkalmazásokat használó rendszergazdák számára.
  • A levelezőrendszer elköltöztetését segítő eszközök azon rendszergazdákat segítik, akik egy másik email-rendszerről akarnak átállni (csak a Prémium és az Oktatási Csomaggal érhető el).

 

Hirdetés

Az imént ismertetett Standard csomagon kívül a Google Alkalmazások a Standard csomagon kívül más verziókban is elérhetők:

 

Google Alkalmazások Prémium csomag: ez az Alkalmazások cégek és intézmények számára kifejlesztett verziója, amely 99,9%-os garantált rendelkezésre állással bír. A csomag emellett minden felhasználónak 10 GB tárhelyet ad a levelek számára, és az alkalmazások programozói kezelőfelületét (API) is a rendelkezésükre bocsátja. Bármilyen probléma esetén pedig a több nyelven beszélő, 24 órában elérhető telefonos ügyfélszolgálat siet a felhasználók segítségére. A Prémium Csomag 30 napig használható verziója ingyenesen kipróbálható.

 

Hirdetés

Google Alkalmazások Partner csomag: e csomag azon internet-szolgáltatóknak és portálok üzemeltetőinek készült, akik szeretnének Gmailt vagy más Google alkalmazásokat nyújtani előfizetőiknek.

 

A Google Alkalmazások Oktatói csomag kifejezetten az általános iskolák, középiskolák, valamint felsőoktatási intézmények számára készült, és a Prémium Csomag szinte összes plusz funkcióját kínálja – díjmentesen. Nagyban elősegíti a diákok és tanárok közötti együttműködést, közös munkát, adat- és információ-megosztást, kommunikációt, valamint jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket és költségeket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.