Hirdetés

Újabb utasszállítót sodort veszélybe egy drón



|

Ezúttal a Lufthansa egyik utasszállítója volt veszélyben, Los Angelesben.

Hirdetés

Pénteken egy, a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren landolt Lufthansa utasszállító pilótája azt jelentette, hogy majdnem összeütközött egy drónnal, ahogy megközelítette a repteret. 

Hirdetés

Az FAA szerint az Airbus A380-as repülőgép 152 méter magasban találkozott a quadrocopterrel, amely a reptértől 22,5 kilométerre tartózkodott, és 61 méterrel haladt el a gép mellett. 

A pilóta nem végzett elkerülőmanővert, a gépet később sikeresen letette - azt nem tudni, mennyi utas volt a fedélzeten. A helyi rendőrséget azonnal értesítették. 

Az eset újból felhívta a figyelmet arra, hogy szorosabb szabályozásokra lehet szükség a drónok kapcsán. Jelenleg tilos 122 méternél magasabbra emelkedni ezekkel, illetve egy reptér 8 kilométeres körzetébe menni engedély nélkül. A drónokat a légi járművek és embercsoportok közelében sem lehet használni Amerikában. 

Az aggodalmakra válaszul az FAA december óta arra kötelezi a hobbiból drónozó 13 éveseket is, hogy online regisztrálják a quadrocoptereiket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.