Hirdetés

Újabb variánsa terjed a Zafi féregnek



|

Hirdetés

A Zafi féreg legújabb, "F" jelzésű variánsáról először az F-Secure számolt be. A cég szerint a féreg - hasonlóan az elődeihez - elsősorban elektronikus leveken keresztül terjed, de már egyes fájlcserélő hálózatokon is felbukkant. A Zafi.F képes megváltoztatni a fertőzött levelek üzenetének nyelvét, így akár magyar, angol, német, orosz vagy olasz nyelvű emailekben is felbukkanhat.

A Zafi.F féreg minden olyan alkalmazást leállít, amelyek nevében a 'firewall' vagy a 'virus" szavak valamelyike szerepel. Az ilyen szoftverekhez tartozó .exe kiterjesztésű fájlokat pedig felülírja a saját állományával. Ezt követően elérhetetlenné teszi a Windows Feladatkezelőjét és a regisztrációs adatbázis szerkesztőjét. A féreg nem éri be ennyivel, ugyanis a 2121-es TCP porton keresztül egy hátsó kaput is nyit a támadók számára, akik fájlokat tölthetnek fel a fertőzött rendszerekre.

A magyar nyelvű, Zafi.F-fel fertőzött levelek felépítése a következő lehet:
Feladó: Szalai Bernadett
Tárgy: legszexibb megasztar foto! szavazz ra te is!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.