Újraéled a Commodore márkanév



|

A Tulip becslése szerint még mindig van legalább 6 millió Commodore felhasználó, akik 6 ezer játék közül választhatnak, melyeket a rendszer számára fejlesztettek ki. A cég együttműködik az Ironstone Partners céggel, amely a C64-el kapcsolatos termékek globális forgalmazását fogja végezni, ill. gondozza a C64 portált, melynek tulajdonosai szerint eddig több mint 10 millió játékot töltöttek le a C64 hívei. Ha a Commodore 64 hardver elavult is, hívei emulátor programokat írtak Windows és Macintosh gépekre, sőt újólag a PocketPC-alapú PDA-kra is. hogy e rendszereken is játszani lehessen az eredeti Commodore játékokat.




A márka a PC ipar egyik úttörője volt, amely 1977-ben került piacra a 8 bites PET formájában. A C64 1982-ben követte, majd néhány évre rá megjelent az Amiga. A Windows terjedése végül háttérbe szorította, majd a céget 1994-brn fel is számolták. A holland Tulip 1997-ben vásárolta meg a márkanevet és a cég egyéb vagyonát.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.