Hirdetés

USA: kémrepülő nyírta ki a légi irányítást



|

Egy órát vesztegeltek a polgári gépek Los Angeles körzetében.

Hirdetés

Múlt szerdán problémák akadtak Los Angeles körzetében a légi irányító rendszerrel, amelynek köszönhetően olyan 500 a repülőterekbe beérkező és kimenő járat késett. A probléma okát az illetékesek konkrétumok említése nélkül (mostanra javított) szoftverhibában jelölték meg.
 

Hirdetés


Az NBC News inkább anonimitásba burkolózó forrásai szerint a tájékoztatás megfelelt a valóságnak, de a körülmények rendkívül szokatlanok voltak: az LA Air Route Traffic Control Center irányítási rendszere lényegében lekapcsolta saját magát, miközben megpróbálta megakadályozni egy repülő más repülőkbe való ütközését.


Az „elszabadult” eszköz egy a hidegháborús korszakban hadrendbe állított U-2 katonai felderítő repülőgép volt, amely az irányítási rendszer hibás információival ellentétben kilométerekkel a polgári gépek felett (olyan 18 kilométeres magasságban) szállt, így valójában soha nem állt fenn az ütközés veszélye.


(Forrás: Ars Technika | Fotó: USAF / Wikipedia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.