Hirdetés

USA: tovább dühítik a filmvásárlókat



|

Mostantól már két elnyomhatatlan figyelmeztetést is el kell majd tűrniük a fogyasztóknak.

Hirdetés

Feltehetően minden kedves Olvasónk találkozott már a DVD vagy Blu-Ray adathordozókon megvásárolt filmek esetén azon előzetes figyelmeztetéssel, miszerint a tartalmat szerzői jogok védik, így annak illegális másolása és terjesztése komoly következményekkel járhat.


Sejthető módon ez nem hungarikum, ráadásul az újabban a vélt jogsértőkkel szembeni csoportos perek hazájának is mondható Egyesült Államokban mostantól kezdve már két darab, egyenként 10 másodperces, természetesen elnyomhatatlan figyelmeztetés is helyet fog kapni a korongokon: az első a jogi fenyegetést tartalmazza, míg a mellé társuló újabb célja a fogyasztók a kalózkodás általánosságban vett következményeiről történő oktatása.


Ezen figyelmeztetések érdekessége, hogy tulajdonképpen semmi szükség sincs rájuk: a filmek illegális másolataiból tipikusan ki szokták ezeket vágni a rippelést végző személyek, míg a legális változatokkal rendelkező fogyasztókat legfeljebb felbosszantani lehet velük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.