Hirdetés

Valódi offline szerkesztés Google Docs-szal



|

Teljesen automatizálhatóvá vált az összes dokumentum lementése és szinkronizálása.

Hirdetés

A Google Drive-ba pár hónapja teljesen beleolvadt Dokumentumok szolgáltatást Chrome-mal rendszeresen használók valószínűleg tisztában vannak vele, hogy számukra már jó ideje lehetőség nyílik a dokumentumaik offline szerkesztésére magában a böngészőben.


Sajnos eddig nem volt tökéletes a megoldás, hiszen az offline elérhetővé tenni kívánt fájlokat egyenként kellett kijelölniük a felhasználóknak, így ha ez véletlenül elmaradt egy-egy állománynál, akkor nem tudtak hozzájuk férni. Szerencsére ennek vége, ugyanis a keresőcég végre támogatja az összes dokumentum egyetlen kattintással történő merevlemezre mentését. Az offline módban végzett változtatások a netkapcsolat létrejötte után természetesen azonnal vissza lesznek szinkronizálva az állomány felhőben tárolt példányába.


A lehetőség aktiválása pofonegyszerű, a böngészőt elindítva csupán be kell jelentkezni a Drive szolgáltatásba, majd a baloldali hasábban rá kell kattintani az „Offline” menüpontra, végül pedig a megjelenő lapon engedélyezni kell a funkcionalitást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.