Hirdetés

Valós idejű szerkesztés reális áron



|

Hirdetés

Az idei CEBiT-en minden gyártótól láthattunk elszánt prezentációkat és bemutatókat új, megfizethető árú valós idejű szerkesztőrendszereikről. Az ilyen készülékekben eddig általában drága integrált áramköri lapkák biztosították, hogy a szerkesztőprogramban végzett változtatásaink eredményét késlekedés nélkül láthassuk viszont az előnézeti ablakban, vagy akár a kimeneteken. Néhány évvel ezelőtt még nem volt más megoldás, hisz a számítógépek teljesítménye nem tette lehetővé, hogy speciális hardver-támogatás (általában PCI kártya effekt chippel) nélkül megbirkózzanak a feladattal. Mára viszont, a gigahertzek korában megváltozott a helyzet, akár agy átlagos, 2 GHz körüli CPU is vidáman megoldja a feladatot.

Ezt a teljesítménynövekedést használja ki a Dazzle Real-Time Video Producer, mely a számítógép hardver erőforrásaira támaszkodva akár hét videó sávot is képes fennakadás nélkül kezelni, hasonlóan jól ütemezi a szín korrekciókat, a lejátszás sebességének megváltoztatását. Módunk van mozgó „kép a képben” effektusok, animált feliratok készítésére.
Profik között is méltán népszerű Adobe Premiere 6.5 szoftver köré épül a rendszer, kiegészítve azt a Boris FX LTD különleges hatásaival és Dazzle DVD Complete Deluxe DVD összeállító alkalmazással. A digitalizálásra is kiterjed a gyártó figyelme, analóg és digitális ki- és bemeneteket tartalmazó, FireWire csatlakozású külső csatlakozódobozzal együtt szállítja a teméket, így az izmosabb noteszgépekkel is használható.

Júliusi számunkban bővebben olvashatnak a Dazzle Real-Time Producerról. Az is kiderül majd, mire elég a minimális CPU teljesítmény (Intel Pentium 4 1,7 GHz illetve AMD Athlon XP 1800+), illetve megyünk-e valamire ennél gyengébb géppel. Kiskereskedelmi forgalomban nettó százezer forint körüli összeget kérnek a készülékért.

Kapcsolódó weboldalak:
  • A gyártó honlapja
  • ATCOMP
  • Hirdetés

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.