Hirdetés

Veszteséges negyedévet zárt a Hitachi



|

Hirdetés

A tokiói tőzsde 5.5 százalékos árfolyameséssel „honorálta” a hírt, amely a legfrissebb a japán elektronikai konglomerátumok csalódást keltő eredményei sorában. Ugyanígy veszteségről adott számot a hét elején a Toshiba és a Fujitsu is. Állítólag az NEC megtörni készül ezt a szomorú trendet, amikor csütörtök folyamán várhatóan nyereségről ad hírt. A Hitachi a merevlemezgyártás állította tevékenysége egyik középpontjába, miután átvette az IBM merevlemez ágazatát 2.05 milliárd dollárért idén januárban. A Hitachi, amely a plazmatévétől az atomerőművek generátoráig lényegében mindent gyárt, 33.73 milliárd jen (280.5 millió dollár) üzemi veszteséget könyvelhetett el június 30-án lezárult első negyedéve után, szemben a tavalyi 13.69 milliárdos üzemi nyereséggel. A bevétel 1.6 százalékkal 1900 milliárd jenre nőtt az áprilistól júniusig tartó időszakban. Nettóban számolva a cég vesztesége 38.4 milliárd jenre rúg, míg egy éve nettó 11.6 milliárd jen volt a veszteség.

A Hitachi nem változtatott egész éves előrejelzésén, amely 5 milliárd jenes nettó és 170 milliárd jenes üzemi nyereségről és 8000 milliárd jenes bevételről szól. Középtávon a Hitachi a 2005/6-os bevétel 5 százalékáig akarja emelni az üzemi nyereség mértékét, ami a 2002/3-as évben két százalék volt. Ehhez azonban meg kell szüntetnie a merevlemez ágazat veszteségességét, ami jelenleg 40 milliárd jenre rúg, de jövőre már üzemi nyereséggel számolnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.