Hirdetés

VGA kártya két GeForce 6800 GT chippel



|

Hirdetés

Így is történt, egy héttel később a Gigabyte ugyancsak bejelentette, hogy rövidesen 512 MB-os GeForce 6800 Ultra gyorsítókat bocsát kereskedelmi forgalomba. Még fel sem ocsúdtunk a mérési eredmények okozta sokkból, máris itt az újabb megdöbbentő fordulat: két GeForce lapka egyetlen nyákon!

Mint ismeretes, korábban is léteztek már olyan termékek a Gigabyte (valamint - a teljesség kedvéért - az Asus, a Leadtek, az MSI, és a Gainward) kínálatában, melyek kihasználták a két GPU összekötéséből eredő előnyöket. Egyik ilyen volt a GeForce 6600 GT chipeket ötvöző kártya 3D1 néven, majd következett a két "normál" GeForce 6600 -as grafikus processzort magában foglaló 3D1-XL elnevezésű modell (ez egyébként még manapság is nagyon ritka, egyelőre szinte csak a japán vásárlók "kiváltsága"). Újabban pedig e sorozatba illeszkedik az nVidia jelenlegi csúcsterméke, a GeForce 6800 GT típusú processzorok köré épülő, 512 MB memóriával ellátott, 3D1-68GT jelzésű eszköz is. A HKEPC honlapján máris olvashatóak a friss mérési eredmények, melyek igen brutálisak: 3DMark03 esetében 20400 pont, 3DMark05 alatt pedig 9500 pont.

Egyelőre még homály fedi a termék árát, de ez talán nem is olyan nagy baj normális vérnyomásunk megőrzése végett. Előzetes következtetéseket persze most is le tudunk vonni, többek között abból, hogy már a Gigabyte által nemrég bemutatott, PCI Express x16 csatolófelületű, "szimpla" 512MB-os modell ára is 200 ezer forint körül mozog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.