Hirdetés

Vibráló játékok



|

Hirdetés

Hogyan lehetne rábírni a programot, hogy azt a frekvenciát használja a képfrissítésre, amelyet a Windowsnál is beállítottam?Ha úgy férhetnének hozzá a játékok a hardverhez, mint régen, akkor a játékprogramon belül lehetne állítani a monitor frekvenciáját is. De a Windows 95 színre lépése óta a rendszer uralkodik a vas felett, és a Windows 2000/XP esetében ez kifejezetten igaz. Így a frissítési frekvenciákat egy segédprogrammal vagy a meghajtóprogramon belül állíthatjuk. Ez utóbbi szolgáltatás az NVIDIA és az ATI meghajtóinak már beépített része, a vezérlő tulajdonságlapjáról érhető el.

Az ATI esetében a Vezérlőpult -> Megjelenítés -> Beállítások -> Speciális panelen a Megjelenítő eszközök fülön lelünk megoldást. Ott adjuk meg, mely monitorra szeretnénk speciális szabályozást. Ezután egy legördíthető listából válasszuk ki a frissítési értékeket. Érdemes a Megegyezik az asztallal pontot választani, mert ilyenkor a frissítési frekvenciát csak egy helyen kell állítani, és a játékok ugyanezt az értéket kapják. A DDC-információkat kikapcsolva felbontásonként állítgathatjuk a frekvenciát, de csak óvatosan: túl magas értéket (amelyet már a monitor specifikációja szerint nem bír) adva meg, a monitort is tönkretehetjük!



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.