Hirdetés

Virtuális mobilszolgáltatót hoznak létre



|

Hirdetés

A szöuli székhelyű SK Telecom az amerikai piacra való belépőjeként, valamint a világméretű előfizetői bázisának megnövelésének lehetőségeként tekint a társulásra. A cég számos szolgáltatást tud hozzátenni a közös vállalkozáshoz, mint például az interaktív játékok, a video streaming és helyhez kötött szolgáltatások - közölték a cégek. Az atlantai EarthLink a vezeték-nélküli kommunikációs szolgáltatásának 2000. évi indulása óta aktívan terjeszkedik világméretű telekommunikációs piacon. A szolgáltató mintegy 5.2 millió internet-előfizető ügyféllel rendelkezik. Az EarthLink és az SK Telecom szerint ez a vállalkozás körülbelül 3 millió előfizetőt és 2 milliárd dollárnyi bevételt generál a cégeknek 2009-ig.




A 3G (harmadik generációs) hálózatokra és a Wi-Fi technológiára épülő termékeiről az elkövetkező néhány hónapban fog nyilatkozni a cég. A márciusban életbe lépő, három évre szóló együttműködés keretében az EarthLink és az SK Telecom kijelöl majd három-három tagot az SK-EarthLink hatfős vezetői tanácsába. Az SK-EarthLink a Sprint Corp-tól és a Verizon Wireless-től vásárolt hálózati kapacitást fogja felhasználni szolgáltatásainak működtetéséhez.

Az SK Telecom egy országos méretű CDMA (Code Division Multiple Access) hálózatot üzemeltet Dél-Koreában, és az ország két vezető szolgáltatójának egyike. A Sprint és a Verizon az USA-ban üzemeltet CDMA-hálózatokat. Az EarthLink jelenleg is nyújt vezeték-nélküli szolgáltatásokat, bár azok inkább a mobil-adatközvetítéssel kapcsolatosak. A cég értékesít wireless modemeket a PC-tulajdonosoknak, amelyek a Verizon hálózatán keresztül kapcsolódnak és biztosítják a Blackberry hordozható e-mail-terminál funkciót, melynek segítségével hang alapú hívások is intézhetők.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.