Hirdetés

Visszaperelik a Sonyt a PSP-ügyben



|

Hirdetés

A távol-keleti vállalat azonban perrel válaszolt a perre.

A Sony szerint viszont a gépet abban a régióban hivatalosan még nem lenne szabad értékesíteni, ezért terelte jogi útra az ügyet.

Az említett Lik-Sang.com ennek hatására feljelentést tett a Sony ellen a sikeres és egyre fejlődő online kereskedelem szándékos hátráltatása és piaci előnyszerzés szabálytalan megkísérlése miatt. A Sony továbbra is azt állítja, hogy a Lik-Sang tevékenysége törvénytelen és sérti a Sony piaci érdekeit. A másik fél pedig Hong Kong törvényeire hivatkozva szentül megfogadta, hogy harcolni fog a vádak ellen, hiszen az ottani törvények azt mondják ki, hogy amint egy termék piacra kerül, azt szabadon értékesíthetik. Ezt ők úgy értelmezik, hogy onnantól kezdve azt tesznek vele, amit akarnak és ott adják el, ahol akarják.

A Sony azóta az Angol Legfelsőbb Bíróságon is keresetet nyújtott be azon importőrök ellen, akik engedély nélkül és idő előtt hozták be a régióba a cég kézikonzolját. Néhány nagyobb ottani forgalmazó így most azon gondolkodik, hogy teljesen megtagadja a PSP értékesítését - főleg ha a Sonynak a bíróságot is sikerül meggyőznie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.