Hirdetés

Visszatér a Commodore



|

Hirdetés

Az új Commodore-nál eleinte csak a klasszikus C64 játékok átiratait készítenék el mobiltelefonokra vagy tenyérgépekre, ezután pedig kifejezetten játékosoknak szánt hardverekkel és kiegészítőkkel jelentkeznének. A harmadik fázisban akár teljesen új játékok is készülhetnek nem csak mobil eszközökre, hanem PC-re és konzolokra egyaránt.


Az 1954-ben alapított, és eredetileg írógépeket gyártó Commodore sikerét egyértelműen a C64-nek köszönheti, amely a maga korában szinte de facto szabvánnyá vált az otthoni számítógépek piacán, pozícióját csupán a Sinclair ZX Spectrum tudta valamelyest megingatni. A vállalat ezt követő próbálkozása, az Amiga ugyan népes rajongótábort toborzott, de hibás menedzsment-döntések, valamint a játékkonzolok gyors térhódítása végül a vesztét jelentették. A 90-es évek elejére a PC (és a Macintosh) végleg kiszorította az otthonokból a Commodore gépeit, a vállalat 1994-ben végül csődöt jelentett.

A Commodore márkanevet azóta számtalan cég birtokolta de még egyiküknek sem sikerült a nagy visszatérés. Utoljára a holland Tulip Computers jelentette be, hogy újraéleszti a legendát és a retróvilágban ma is népszerű Commodore számítógépekhez új kiegészítőket jelentet meg. A Tulip azonban egyetlen Commodore márkájú számítógéppel sem jelentkezett, jöttek viszont helyett olcsó MP3-lejátszók, USB pendrive-ok, írható CD-k. A holland vállalat végül 2004 végén eladta a Commodore nevet jelenlegi tulajdonosának.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.