Hirdetés

Vizsgálják az E-Rate program visszaéléseit



|

Hirdetés

A képviselőház felügyeleti és vizsgálati albizottsága csütörtökön vallomásokat hallgatott meg az E-Rate program Puerto Rico-i visszaéléseivel kapcsolatban - az országos program 2.25 milliárd dolláros évi kerettel dolgozik, amit a távközlési szolgáltatókon keresztül finanszíroznak. Februárban az albizottság képviselői 23 millió dollár értékű hálózati berendezést találtak egy raktárban, ahol állítólag négy éve porosodnak, ahelyett, hogy az iskolákba telepítették volna. A Puerto Rico-i helyzet azonban csak töredéke annak a „pazarlásnak”, amit az E-Rate program másfél éve folyó vizsgálata feltárt, közölte Jim Greenwood republikánus képviselő, az albizottság elnöke. Május végén az NEC-Business Network Solutions elismerte bűnösségét a programmal kapcsolatos csalásban, és 20.6 millió dollár büntetést vizetett. Az SBC 8.8 millió dollárt térített vissza a távközlési felügyeletnek (FCC), mivel nem telepített berendezéseket a chicagói iskolákba.

Az 1996-os távközlési térvény részeként működő programot általában „Gore-adóként” emlegetik, mivel az akkori alelnök, Al Gore volt a zászlóvivője. A távközlési cégek gyakran „általános szolgáltatási díj” formájában a fogyasztókra hárítják az adót, amit a törvény az elmaradott térségek informatikai képzésére rendelt. A pénzek kezelését azonban a hordozó cégek szövetségének leányvállalata kezelte, amit a honatyák „legkevesebb zavarónak” találtak, mivel az egész leginkább egy olyan helyzetre emlékeztette őket, mint amikor „róka téved a tyúkólba”, fogalmazott Greenwood. Puerto Rico állam „pénzügyminisztere”, Manuel Diaz Saldana több lehetséges ajánlást is felvázolt az E-Rate program problémáinak orvoslására, így többek között azt is, hogy figyelmeztetni kell a helyi oktatási minisztériumot a közbeszerzési törvény betartására.

A programot mindazonáltal a honatyák többsége védelmébe vette, mondván, nem szabad hagyni, hogy „néhány rohadt alma az egész kosárnyit tönkretegye”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.