Hirdetés

Warezoló cégek feldobásáért fizet a BSA



|

Újabb meredek akciót indított a hírhedt szervezet.

Hirdetés

Jó eséllyel Olvasóink többsége hallott már a többek közt Adobe, Microsoft és Apple multicégeket is képviselő Business Software Alliance szövetségről, amely elsődleges célja az illegális szoftverhasználat vállalati szektorban történő visszaszorítása. Az 1988-ban alapított szervezetet rengeteg kritika érte az egyesek szerint konkrétan „maffiaszerű” módszerei miatt, de feltehetően a legújabb akciójával sem fog sokat javítani az imázsán.

Hirdetés


A TorrentFreak beszámolója alapján facebookos hirdetésekben a BSA lényegében besúgókat keres, akik jutalékos rendszerben komoly mellékjövedelemre tehetnek szert a warez szoftvereket használó vállalatok bejelentésével.


A jutalom összege nem fix, hanem a feldobott cégek által befizetett kártérítés összegéből kerül kiszámításra: 15-100 ezer dolláros tétel esetében maximum 5000 dollár ütheti a bejelentő markát, míg a 3 millió dollárt meghaladó kártérítéskor legfeljebb 200 ezer dollárról lehet szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.