Hirdetés

Warner filmek BitTorrenten



|

A filmstúdió megállapodást kötött a BitTorenttel filmjei értékesítésére

Hirdetés

A kiadott közlemény szerint a két fél már alá is írta a megállapodást, így létrejöhet a fizetős letöltőszolgáltatás a BitTorrent oldalain. A manapság legnépszerűbb fájlcserélő szoftvert eddig ellenségként kezelte a legtöbb kiadó, ám az Amerikai Mozgókép Szövetséggel kötött megállapodás után a helyzet megváltozni látszik, közeledni kezdtek egymáshoz az álláspontok.

A filmstúdió részéről januárban merült fel egy filmletöltő szolgáltatás indítása iránti igény. A Time Warner leányvállalata azt tervezte, hogy DVD-n újonnan megjelenő filmjei hagyományos megjelenésüket követően néhány nap múlva már online is megvásárolhatók és letölthetők lesznek. Akkor a BitTorrent még nem került a képbe, a jelek szerint azonban a stúdió éppen a korábbi legnagyobb ellenséghez fordult. Ez kapóra jött a szolgáltatás alapítóinak, akik már több mint egy éve igyekeznek elásni a csatabárdot a jogvédő szervezettek és a mögöttük álló nagyvállalatokkal.

A Warner Bros közleménye szerint az online terjesztett filmek a BitTorrent által fejlesztett újfajta másolásvédelmi megoldással lesznek levédve, s az alkotásokat a DVD-k megjelenések napján elérhetővé fogják tenni a világhálón is. Bár az online filmáruház végleges árai még nem ismertek, tévésorozatok egy-egy epizódját várhatóan egy dollárért, azaz 220 forint körüli összegért, a mozifilmeket pedig egy hagyományos DVD áráért lehet majd letölteni. Jelentős megkötés még, hogy a megvásárolt alkotásokat nem lehet majd sem másolni, sem pedig CD-re vagy DVD-re égetni, csupán a merevlemezen lehet raktározni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.