Hirdetés

Web-biztonság miatt büntetnek az USA-ban



|

Hirdetés

Az ügynökség azért marasztalta el a San Diego-központú Petco Animal Supplies céggel, amiért a weboldalukon lévő biztonsági hiba miatt az ügyfeleinek hitelkártyáinak száma elérhetővé vált a hackerek számára. Az FTC szerint a biztonsági rés meglétével a Petco megszegte azon igéretét, mely szerint garantálja ügyfeleinek adatainak biztonságát. A Sunbelt Lending Services céget szintén elmarasztalta a kamara, a Nationwide Mortgage Group cég ügye pedig még a tárgyalás szakaszában tart.

"A Petco elleni vád nem éles helyzetből fakadt: egy úgynevezett fehér lovag (jó szándékú) hacker találta meg a cég hitelkártya-információinak adatbázisát, majd egyből jelentette a kamarának." - nyilatkozta a Petco egyik szóvivője. "Az incidens során nem szivárgott ki információ" - tette hozzá. Az FTC-vel való megállapodás keretében a Petco-nak kétévente független vizsgálatnak kell alávetnie az információ-biztonsági gyakorlati megoldásait az elkövetkező 20 évben. "Ezzel azt az üzenetet akarjuk közvetíteni, hogy amennyiben egy cég biztonsági- és személyes adatokkal kapcsolatos felelősséget vállal a világhálón, akkor hozza meg a megfelelő lépéseket a kényes információk védelme érdekében." - mondta Alain Sheer, az FTC pénzügyi részlegének egyik jogi szakértője. Az FTC az elmúlt pár évben négy további céggel kötött hasonló megállapodást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.