Hirdetés

Webes fájlok is menthetőek a Google Drive-ba



|

A portálok fejlesztői szinte nulla időbefektetéssel hasznos aprósággal bővíthetik az oldalaikat.

Hirdetés

Tegnap délután fejlesztői blogjában a Google végfelhasználói szempontból fabot egyszerűségű, ám ennek ellenére rendkívül hasznos aprósággal rukkolt elő, ugyanis elérhetővé tett egy JavaScriptet, amellyel a portálok látogatói meghatározott állományokat egyetlen kattintással közvetlenül menthetnek a Drive háttértárukba.


Sajnos arra momentán nem nyílik lehetőség, hogy a felhasználó a meglévő fastruktúrájában kiválassza a fájl letöltési mappáját, a Google Drive gombra való kattintás után a script mindig a gyökérkönyvtárba fogja menteni az állományokat, így utólagosan kell megoldani a szortírozást.


A webhelyekbe pofonegyszerűen integrálható, minden modern webböngészővel működő megoldás további előnye, hogy olyan rendszerekben is használható, amelyekben a felhasználónak be kell jelentkeznie a letöltéshez. Az új fejlesztés sejthető módon még csak néhány weboldalon lett implementálva, de az érdeklődők például a bejelentését tartalmazó bejegyzésben egy cicás képpel letesztelhetik a működését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.