Hirdetés

Webszem erős pórázon



|

Hirdetés

Az USB számos előnyös tulajdonságának egyike volt az egyszerű kezelhetőség, ráadásul az átjárhatóság lehetőségét kínálta a PC és Macintosh platform között, így mára nagyon elterjedt. Szinte még alig szoktunk hozzá a hárombetűs rövidítéshez, mikor megjelent a

FireWire (alias IEEE 1394 illetve iLink) szabvány, mely semmiben sem marad alul dicső elődjével szemben, s napjainkra az ára is józan tartományba süllyedt. A FireWire sebességben "kissé" ráver az univerzális soros buszra, annak mintegy 1,5 megabitjével 400 Mb-et állíthat szembe, ami lehetővé teszi nem csak szkennerek, fotókamerák, hanem akár merevlemezek és nagyfelbontású digitális videós eszközök illesztését is. Egyedül a csatlakoztatható perifériák számában történt visszalépés: míg az USB 127 eszközt enged meg, addig a FireWire esetében be kell érnünk 63-al. Valahogy majd kibírjuk.
A Pyro alap kártyája a szabványos funkciókat foglalja magában, három külső csatlakozót kínál. A teljesség kedvéért egy DV kamerákhoz használható kábel is része a készletnek. A csomagban ajándék szoftvereket is találunk, a Ulead VideoStudio 4.01-el és a PhotoExplorer 6.0-val sok tipikus feladat - például video szerkesztés, feliratozás - megoldható. A PhotoExplorer nem csupán egy képkatalógus, az iMira webes szolgáltatással összefonódva (www.iMira.com) 20 MB ingyen tárhelyet is kínál képeink interneten keresztül való megosztására. A program tulajdonképpen ingyenes, illetve hirdetések megjelenítéséből fedezik fejlesztését (adware).
A Pyro 1394 WebCam a szokásosnál kissé nagyobb, átlátszó, billenthető műanyag házban kapott helyet, fókusza kézzel állítható. Az ajándék szoftverek több területen is használhatóvá teszik: a már említett Photo Explorer a képfeldolgozásban, az ArcSoft VideoImpression csomagja pedig családi hobby-klippek készítsében nyújt segítő kezet. Szintén az ArcSoft jóvoltából a PhotoFantasy montázs készítő is megtalálható a telepítőprogram opciói között, ezzel a könnyed játékszerrel - vásári mintára - percek alatt body building bajnokot, szupermodellt, állatidomárt vagy ürhajóst képezhetünk bárkiből - legalább egy képeslap erejéig. A két ArcSoft alkalmazás iMac felhasználók számára is rendelkezésre áll a hibrid CD-n.
A Pyro 1394 WebCam 30 FPS-t ígér 640 x 480-as felbontás mellett, amit valóban képes is nyújtani. Hogy ez mennyiben használható ki interneten, felszabadulunk-e a korlátok alól, azt májusi számunkból megtudhatják.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.