Hirdetés

Windows vagy Linux?



|

Hirdetés

A Yankee Group által kiadott tanulmány szerint a Windows és a Linux vállalati felhasználásának költségei szinte azonosak. "Azt találtuk, hogy a költségek nem igazán függnek az operációs rendszertől" - mondta Laura DiDio, a Yankee Group elemzője. DiDio szerint a legnagyobb különbségek az alkalmazások fejlesztésével, valamint a biztonsággal kapcsolatos költségekben fedezhetők fel.

Az eredmények azt mutatják, hogy a két operációs rendszer közötti különbségek elsősorban a biztonsággal kapcsolatos kiadásokban jelentkeznek, noha a Windows ezen a területen is egyre erősebb. A Microsoft már havonta ad ki hibajavításokat és láthatóan nagy hangsúlyt helyez termékei biztonságára, ez látványosan javított a Windows biztonságának megítélésén. A megkérdezett cégek egy tízpontos skálán 7.6 pontra értékelték a Windows biztonságát, ez kétszer magasabb annál, ahány pontot az operációs rendszer egy éve kapott. A Linux biztonságára 8.3 pontot adtak a felhasználók, ez nagyjából változatlan maradt a tavalyihoz képest.

A Windows és a Linux között a biztonság mellett a legnagyobb különbség az alkalmazások fejlesztésével kapcsolatos kiadásokban tapasztalható. DiDio szerint ebben az összehasonlításban a redmondi vállalat fejlesztőeszközei, mint amilyen a Visual Studio, némi előnyt adnak a Windows számára.

A Yankee Group által megkérdezett vállalatok 88 százaléka azt állította, hogy a Windows teljesítménye és megbízhatósága legalább ugyanolyan jó, vagy jobb mint a Linuxé. DiDio szerint a legtöbb vállalat - mérettől függetlenül - vegyesen használ Windowst és Linuxot a különféle feladatok ellátására és a legtöbb helyen elsősorban nem is a költségek alapján döntenek. A tanulmány összességében azt találta, hogy a vállalatok elsősorban a futtatni kívánt feladat típusa alapján határozzák meg, hogy windowsos vagy linuxos rendszerrel bővítsék-e a hálózatukat, nem a költségek a legfontosabb tényezők a döntésben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.