Hirdetés

Windows XP, a frissítések operációs rendszere?



|

Hirdetés

Attól függõen, hogy valaki a Windows XP otthoni felhasználásra szánt Home, vagy üzleti célokra szánt Professional változatát tudhatja magáénak, immár akár 20 MB frissítést is letölthet új szerzeményéhez. Ezen frissítések közül néhány a szoftver biztonsági réseinek betömésére, vagy egyéb hasonló problémák orvoslására hivatott, néhány pedig új szolgáltatásokkal ruházza fel a Windows XP-t.

Szakértõk szerint a felhasználók minden bizonnyal hozzászokhatnak majd ahhoz, hogy az új operációs rendszerhez idõnként különbözõ frissítéseket és javítócsomagokat kell leszedniük, ám a Microsoft állítása szerint a korábbi Microsoft operációs rendszerekkel ellentétben a Windows XP esetében sokkal inkább a Microsoft "tolja" majd a felhasználóknak a frissítéseket, mintsem a felhasználóknak kellene "lehúzni" õket az internetrõl. A Microsoft ezek szerint az update-eket illetõen a jövõben minden eddiginél proaktívabb viselkedést kíván tanúsítani.

A szakértõk ezenkívül teljes mértékben egyetértenek abban, hogy a Windows XP-hez valószínûleg sokkal több frissítés készül majd, mint bármely korábbi Microsoft operációs rendszerhez, mely nagyrészt annak "köszönhetõ", hogy a Windows XP rengeteg új szolgáltatással rendelkezik. Többek közt említésre méltó, hogy a Windows XP-vel már alaphelyzetben egy olyan tûzfalas operációs rendszerhez jutunk, mellyel akár azonnal CD-t írhatunk, vagy videokonferenciát rendezhetünk, vagyis az esetleges hibalehetõségek és biztonsági rések száma valószínûleg növekedni fog a korábbi Windows-okhoz képest.

A Windows XP-hez jelenleg letölthetõ javítások között találunk például egy 5,2 MB-os update-et, mely a Microsoft Virtual Machine egyik biztonsági hibáját hivatott kijavítani, egy másik, 1,9 MB-os frissítés pedig az Internet Explorer 6 egyik biztonsági rését tömi be, mely biztonsági rés egyébként az Internet Explorer 5.5-ös verziójában is megtalálható. Ezenkívül említésre méltó még a Windows Movie Maker 1.2-es verziója, mely 3,2 MB hosszú, de a sort még hosszan lehetne folytatni, vagyis a Windows XP megjelent, irány a Microsoft website-ok Download szekciója!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.