Hirdetés

Windows XP Professional Edition N



|

Hirdetés

A redmondi vállalat egyszerűen csak elfogadta az Európai Bizottság által javasolt nevet annak érdekében, hogy felgyorsítsa az eseményeket. "Vannak fenntartásaink a választott névvel, attól félünk, össze fogja zavarni a fogyasztókat, de ezt a nevet fogjuk használni, hogy felgyorsítsuk az ügymenetet" - mondta Horacio Gutierrez, a Microsoft európai részlegének vezető jogásza.

A Microsoft kilenc különféle nevet javasolt a Media Player nélküli Windowsnak, köztük olyanokat, mint a Windows XP Reduced Media Edition, Windows XP Not Incorporating Windows Media Player, Windows XP/N, Windows XP/B. Az EU egyik javaslatot sem fogadta el.

Az Európai Bizottság tavaly márciusi ítéletében kimondta, hogy a Microsoft illegálisan élt vissza a Windows operációs rendszer piaci hegemóniájával és ennek segítségével monopolizálni akarta a médialejátszók és a szerver-szoftverek piacát is. A rendelkezés szerint a cégnek forgalomba kell hoznia egy olyan Windows-kiadást, amely nem tartalmazza a Media Playert. A redmondiak megfellebbezték az ítéletet, azonban ez nem halasztó hatású, vagyis a vállalatnak már most ki kellett adnia a Media Player nélküli Windowst, pedig a fellebbviteli eljárás még évekig húzódhat.

Piaci szakértők szerint a médialejátszó nélküli Windows aligha számíthat jelentős érdeklődésre, mivel a "Windows XP Home Edition N" és a "Windows XP Professional Edition N" csökkentett képességeik ellenére ugyanannyiba kerülnek majd, mint a Media Playert is tartalmazó Windows-változatok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.