Hirdetés

XP-n is kritikus javítás jött az Internet Explorerhez



|

A Microsoft mégis befoltozott egy súlyos sérülékenységet a nem támogatott rendszeren.

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap este váratlanul soron kívüli patch vált elérhető az Internet Explorerhez. A vészfoltozás sejthetően azt a múlt hétvégén felfedezett kritikus sérülékenységet javítja, amely segítségével a bűnözők felhasználói szintű jogosultságot szerezhetnek a támadott számítógépeken. A frissítés a Windows Update segítségével telepíthető, nem érdemes habozni az installációjával.
 

Hirdetés


A hiba jellegét figyelembe véve a patch soron kívüli elérhetővé tétele még nem meglepő, arra viszont senki sem számított, hogy a Microsoft a Windows XP-hez is hajlandó elkészíteni és kiadni a javítást, noha az operációs rendszer és rajta futtatható Internet Explorerek 2014. április 8-tól kezdődően már nem támogatottak.


Ez természetesen nem panasz akar lenni, különösen annak fényében, hogy a Windows XP esetében a bugnak köszönhetően megszerezhető felhasználói jogosultság tipikusan adminisztrátori szokott lenni, azaz a sérülékenység XP-n jelenti a legnagyobb veszélyt.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.