Hirdetés

Yahoo: kémszoftver eltávolítás



|

Hirdetés

Ezek a programok szörfölés közben a felhasználó tudta és engedélye nélkül automatikusan a gépre települnek, nyomon követik webhasználatát és felugró hirdetésekkel bombázzák. Az ilyen eszköztárakat eredetileg a felugró hirdetések blokkolása érdekében hozták létre, aminek logikus következménye a kémszoftverek érzékelése és eltávolítása, mondja Charlene Li, a Forrester elemzője. Amikor a Yahoo eszköztárának első verziója májusban megjelent, sok kritikát kapott, hogy nem figyelt alapértelmezésben a reklámszoftverekre, hanem a felhasználóra bízta, bekapcsolja-e ezt a funkciót. Az új verzió viszont nemcsak a reklám és kémszoftvereket tudja detektálni, hanem más „lopakodó” dolgokat is figyel, például az úgy nevezett „sütiket”, amelyek internetezés közben kerülnek a gépünkre.
A Yahoo eszköze listát készít a talált programokból, kategóriákba rendezi őket, információkkal szolgál róluk, melyeket kell azonnal eltávolítani, mert kárt okoznak, illetve melyeket kell további vizsgálatnak alávetni. Az érzékelő szoftvert a Yahoo partnere, a Pest Patrol biztosítja.
A Pest Patrol szoftverével feljavított eszköztár ingyen letölthető a http://toolbar.yahoo.com/ címről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.