Hirdetés

Zuckerberg: az NSA kémkedése az egész internetet veszélyezteti



|

A Facebook-alapító Obamától várja az NSA-ügy megoldását.

Hirdetés

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója csütörtökön éles hangú blogbejegyzésben bírálta az amerikai kormány megfigyelési gyakorlatát, amely véleménye szerint magára az internetre nézve is vezsélyt jelent. Zuckerberg hangsúlyozta: sok ember és cég dolgozik azért, hogy a webet biztonságos kommunikációs és információs közeggé tegye, ezért is „voltam annyira zavarodott és csalódott, amikor tudomást szereztem az USA kormányának viselkedéséről. Amikor mérnökeink fáradtságot nem kímélve dolgoznak azért, hogy javítsák a [szolgáltatásaink] biztonságát, azt képzeljük, hogy a bűnözők és nem a saját kormányunk ellen kell megvédenünk a felhasználókat.”

Hirdetés

Zuckerberg többször is hangsúlyozta: véleménye szerint az amerikai kormány „elszúrta” a megfigyelésekkel kapcsolatos kommunikációjat. Úgy látja, ha nem teszik közzé a tényeket, az emberek „a legrosszabbat fogják gondolni”. A CEO még Barack Obama elnököt is felhívta, hogy megvitassa vele ezt a kérdést: beszélgetésük során „ kifejezte csalódottságát amiatt a kár miatt, amit a kormány mindannyiunk jövőjében okoz”. Zuckerberg úgy látja, „nagyon hosszú időnek kell eltelnie”, mire alapvető reformokra kerülhet sor a titkosszolgálatok működésében, ezért az egyes emberekre marad, hogy biztonságossá tegyék az internetet.

Zuckerberg csalódottságához minden bizonnyal az is hozzájárult, hogy a The Intercept közelmúltban megjelentetett riportja szerint az NSA több alkalommal is felállított olyan hamis Facebook-szervereket, amelyek lehetővé tették, hogy malware-ekkel fertőzték meg a gyanútlan felhasználók gépeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.