Hirdetés

10 dolog, amelyre minden PC-s játékosnak szüksége van



|

A PC nem csak egy egyszerű gép. Vigyázzunk rá, és meghálálja majd a gondoskodást.

Hirdetés

A PC a legtöbb játékos életében központi szerepet alkot, és ha napi 3-5-8 órát ülünk előtte, miért ne tennénk ezt úgy, hogy az számunkra is a legkényelmesebb legyen, és a gépünket is a lehető legjobban óvja. Ehhez persze szükségünk lesz néhány eszközre, de ilyesmit egyébként is érdemes otthon tartani. 

A gépházon kívül a legtöbben 4 dolgot tartanak fontosnak : egér, billentyűzet, monitor, headset. Bár egy tökéletes világban ennyi elég is lenne a boldogságunkhoz, érdemes beszerezni néhány olyan dolgot, amellyel a gépünket tisztán tarthatjuk, bővítés esetén könnyen belenyúlhatunk, sőt, a teljesítményre is jó hatással van.

Hirdetés

Mágneses csavarhúzó

Egy PC építésénél ez a legfontosabb eszköz. A személyi számítógépek Szent Grálja. Egy PC alkatrészeinek összeszerelése első ránézésre kifejezetten bonyolultnak tűnik, de ha az ember ért a csavarok kis és becsavarásához, akkor túl nagy meglepetés nem érheti az embert. Egy minőségi, sokoldalú csavarhúzó rengeteg kellemetlenségtől és frusztrációtól kímélheti meg az embert, ami egy ilyen feladat elvégzésénél kifejezetten hasznos tulajdonság, mert a morcos PC-építők hajlamosak kapkodni és hibákat véteni. Célszerű egy strapabíró, cserélhető fejű eszközt választani, amely évekig hű társunk lesz, bármilyen problémával is kelljen szembenéznünk.

 

 

Másodlagos eszközök

A központi szerszámunk a csavarhúzó lesz, de előfordulhat, hogy néhány egyéb eszközt is igénybe kell vennünk a szerelés során. Na nem kell kalapácsra és motoros fűrészre gondolni, de nagyban megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha tartunk magunknál néhány extra szerszámot. A hozzáférhetetlen kapcsolók piszkálása vagy a hajszálvékony kábelek és csatlakozók rögzítésén ezzel sokat segíthetünk.

 

 

Portalanítás

A por minden PC-s játékos legnagyobb ellensége. Ma már rengeteg különböző porszűrőt kaphatunk, de néha még így sem marad teljesen makulátlan a gépünk belseje, a billentyűk közé szóródó koszról pedig jobb nem is beszélni. A sűrített levegős palackok elsőre jó ötletnek tűnhetnek, de hosszútávon nem a legkifizetőbbek, ráadásul spórolunk is majd velük, ezért legjobb esetben is félmunkát végzünk. Ehelyett célszerű lehet egy elektromos légfúvó beszerzése, amellyel pillanatok alatt kitakaríthatjuk az egyébként nehezen hozzáférhető helyeket, ráadásul a lakás számos más pontján is hasznát vehetjük majd.

 

 

Kábelkötegelők

A kábelek megfelelő elhelyezése nem csak azért fontos, mert a levegő megfelelő áramlása a teljesítményünkre is jó hatással lesz, de jobban is mutat majd a gépünk, egy esetleges beavatkozás esetén pedig nem kell majd a rengetegben kutakodnunk, mindent azonnal átlátunk majd. A hétköznapokban használt műanyag kábelkötegelők helyett érdemes lehet tépőzárat használni, hiszen így nem kell elvágnunk a cuccot, ha csak egy kábelt akarunk kiszabadítani.

 

 

Fejlámpa

Egy nagyobb házban bizony akadnak eldugottabb helyek, amelyekbe nem látunk be olyan könnyen. A fejünk felett lógó 60 W-os égő általában nem ad elég fényt ahhoz, hogy tökéletesen átlássuk a dolgokat, ezért célszerű valamiféle világító alkalmatosságot beszereznünk. A tisztán látás már fél siker, és így biztosan nem kell majd egy furcsán letámasztott okostelefon fényénél babrálnunk a gépben.

 

 

Ergonómikus kialakítás

Lehet, hogy az aktuális konfigunk brutálisan erős, de vajon egészséges is? Hiába a több tízezres egér, ha használat közben megfájdul a csuklónk. Ha huzamosabb ideig használjuk a gépet, mindenképp érdemes csuklópárnát beszereznünk a billentyűzethez és egérhez is. Ha ezzel nem lennénk megelégedve, elgondolkozhatunk egy ergonómikus kialakítású billentyűzeten is.

 

 

Gamepad

Bár a legtöbben óckodnak attól, hogy a csodálatos billentyűzet-egér kombót bármi másra cseréljék, egy kontroller beszerzése mindenképp megéri a befektetett pénzt. A legnépszerűbb választás egyértelműen az Xbox 360-as változat, de az Xbox One és a PlayStation 4 kontrollere is kompatibilis a PC-vel. Egyre több játék kap gamepad támogatást, és ha egy kis kooperatív mókára vágyunk, ez a legjobb választás

 

 

 Egérpad

Egérpad nélkül játszani kicsit olyan, mint szandálban kosárlabdázni. Az effektív használathoz szükségünk van a megfelelő felületre, ám hogy kinek mi a tökéletes, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Rengeteg különböző egérpad kapható a piacon, amennyiben valóban minőségi terméket akarunk, érdemes a Razer vagy a Steelseries kínálatában böngészni.

 

 

Minőségi mikrofon

A hangalapú kommunikáció ma már elengedhetetlen az effektív játékhoz, ha pedig még netán streamelni is akarunk, akkor kötelező egy minőségi darabot választani.  Nincs is annál rosszabb, mint amikor valaki csak sistereg, vagy olyan hangja van, mintha a Marsról beszélne. Ha ragaszkodunk a kifejezetten minőségi hangzáshoz, a mikrofonos headset helyett válasszunk talpas mikrofont és különálló headsetet.

 

 

Videórögzítés 

Ha a játékból képeket, esetleg videót is szeretnénk, akkor mindenképp érdemes beszereznünk valamilyen programot, amivel ezt abszolválhatjuk. A legtöbben a Frapsot vlasztják, hiszen ezzel akár tömörítetlen videókat, BMP és JPG kéepet vagy gifeket is készíthetünk. Ha nem akarunk erre áldozni, választhatjuk a kisebb gépigényű megoldásokat is, mint az Nvidia Shadowplay.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.