Hirdetés

30 hónap börtönt kapott a facebookos spamkirály



|

27 millió facebookos üzenet miatt járt pórul.

Hirdetés

Egy hacker korábban 27 millió spam jellegű üzenetet szórt szét a Facebook felhasználói között. Most ezért 30 hónapot kell eltöltenie egy börtönben, illetve több mint 310 000 dollárnyi kár megfizetésére kötelezték

Hirdetés

Sanford Wallace korábban Spam Kingként hivatkozott magára, és a mutatványa több mint 500 000 Facebook-fiókot érintett 2008. novembere és 2009. márciusa között. 

A spamkirály külső weboldalakra mutató linkeket küldött el, amelyek begyűjtötték az emberek belépési adatait és ismerőslistáit. Wallace ezután ezeket az embereket más oldalakra irányította, ezzel pedig pénzt keresett. 

Wallace karrierje már korábban, az 1990-es években elkezdődött: még faxüzenetekkel indította a pályafutását. A Myspace és a Facebook kapcsán is voltak ügyei, a két cégtől 1 milliárd dollárhoz közeli bírságot kapott, amit nem tudott kifizetni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.