Hirdetés

3D Touch-szerű funkciót kap az androidos Instagram



|

Úgy tűnik, hogy a funkcióhoz nem is annyira kell a nyomásérzékeny kijelző.

Hirdetés

Az Apple Force Touch megoldásának a lényege az, hogy a kijelzőre gyakorolt nyomás erősségétől függően a rendszer eltérő funkciókkal tud reagálni a mozdulatainkra. Az új iPhone-okon ennek a neve 3D Touch. 

Hirdetés

Az Instagram gondolt egy merészet, és megpróbálta elhozni Androidra is a funkciót, legalábbis valami nagyon hasonlót. 

Az iOS rendszeren az Instagram appban erősebben kell megnyomni egy fotó ikonját, utána az nagyobb nézetben megjelenik a kezelőfelület fölött. Egy frissítés keretében az androidos app is képes lett ugyanerre, csak ott nem erősebben, hanem hosszabban kell megnyomni a fotó ikonját. 

Az app ikonjából felbukkanó parancsikonokat egyelőre nem portolták át, ugyanis az Android alapértelmezett launchere ilyen funkciót nem támogat. 

Bár a megvalósításban az ég világon semmi új nincs, az fölöttébb érdekes, hogy a fejlesztők kezdenek rájönni: a 3D Touch gyakorlatilag egy hosszabb érintéssel is pótolható, lemásolható. 

A gyártók mindenesetre érdeklődnek a ténylegesen nyomásérzékeny panelek iránt, így érdekes lesz látni, valóban 2016 trendje lesz-e ez a téma. 

Az Instagram említett frissítését azóta eltávolították a Play Áruházból, de az apk azért elérhető máshol. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.