Hirdetés

9 egyszerű lépés a biztonságosabb közösségi életért



|

Adatvédelmi ötleteink segítenek, hogy se a Facebookon, se a Twitteren és se a Google+-on ne ossz meg több információt mint amit szeretnél.

Hirdetés

Amilyen könnyen kapcsolatot lehet tartani az ismerősökkel, legalább olyan egyszerű információt kiszivárogtatni magunkról a közösségi hálózatokon. Több száz emberrel kommunikálhatunk, nem számít a távolság. A kiberbűnözők szeme pont emiatt csillog. Amennyiben valaki közösségi hálózatokat használ, többé már nem lehet teljesen anonim a neten. De pár adatbiztonsági beállítás segíthet, hogy a lehető legközelebb legyünk hozzá.

 

 

A Facebook nem csak új csatornáját hozta létre a kommunikációnknak, de elültette az aggodalom magjait is azokban az emberekben, akik nem tudják adataikat biztonságban tartani. Nem jó érzés, ha egy állásinterjún amiatt kell aggódni, hogy vajon a facebook oldalunkat leellenőrizték-e és vajon kiszúrták-e a győztes meccs utáni ünneplős bejegyzéseket.

A Google+ biztonsági beállítások kavalkádjával rendelkezik, de először végig kell rágnia magát az embernek a beállításokon. A Twitter eközben nem sok lehetőséget kínál a tweetjeink védelmére, de pár apró módosítással erről is gondoskodhatunk.

Lomtalanítás a Facebookon

Korlátozd ki találhat meg: A rejtőzködés egyik legjobb módja, ha az idegeneknek megnehezíted, hogy megtaláljanak. Ezt úgy érheted el, hogy csak a barátaid számára teszed elérhetővé, hogy megtaláljanak a keresővel. Ekkor azonban nehezebb kapcsolatot építeni. Ha szeretnéd biztonságosan bővíteni a kapcsolati hálózatodat, akkor érdemes az ismerőseid ismerőseinek is megengedni, hogy rádkereshessenek.

 

 

Postok:A következő lépésben gondoskodj róla, hogy ki láthatja a mások idővonalára írt üzeneteidet. A Facebookban globálisan is megszabható kik láthatják a bejegyzéseidet, de ezen túl bejegyzésenként is változtathatsz.

 

 

Idővonal zárolása: Ha nem szeretnéd, hogy zavarba ejtő fotók és videók jelenjenek meg az idővonaladon, akkor gondoskodj róla, hogy az engedélyed nélkül ne jelölhessenek meg. Amennyiben engedélyezed a funkciót, akkor az idővonaladon csak akkor jelenhetnek meg a bejegyzések, ha korábban te is beleegyeztél.

A Twitter leporolása

Ne kapcsold össze a Twittert a Facebookkal: Ha se üzlettulajdonos, se híresség nem vagy, akkor érdemes a Twitter közösségi hálózati kapcsolatait megollózni, hogy a Tweetjeid alapján ne kereshessenek vissza.

 

 

Geolokációs adatok gyűjtésének deaktiválása: Ezen adatok letiltásával, megakadályozhatod, hogy a tweetjeid közlésének helye alapján következtetni tudjanak kedvenc tartózkodási helyeidre. A twitter alapjáraton nem engedélyezi a funkciót, de a biztonság kedvéért érdemes még egyszer ellenőrizni és ha már ott jársz, akkor törölni az összes begyűjtött adatot.

Privát tweetek: Végül érdemes árnyékba vonulni a tweetjeiddel, hogy csak azok láthassák őket, akiknek engedélyezted. Ezzel az egy kattintással biztosíthatod magadnak a legnagyobb kontrollt. Új követőd nem lehet az engedélyed nélkül.

Google+ finomhangolás

Korlátozd ki találhat meg: Ha csak nem az a célod, hogy a Google keresési eredményei között is megjelenjen a profilod, akkor gondoskodj róla, hogy ez ne történhessen meg.

 

 

Profil zárolása: A Google+ minden egyes a profilodban megjelenő információra különböző biztonsági beállításokat tud rendelni. Ehhez azonban el kell merülni a beállítások tengerében. Pár perc türelemért cserébe, azonban nyugalom lesz a jussod.

Képmegjelölés tiltása: A képek szekciónál a Google-nek tiltsd meg, hogy földrajzi adatokat is közöljön a képeiddel együtt, valamint arról is győződj meg, hogy csak a belső köröd jelölhessen meg a képeken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.