Hirdetés

A biztonságos Twitter továbbra is csak álom marad



|

Elismerte a CrypTweet atyja is, hogy rendszerük egyelőre nem biztonságos.

Hirdetés

Persze a Twitter használata alapvetően biztonságos, de a rá épülő CrypTweet szolgáltatásé már nem annyira. Python alapú rendszer lehetőséget ad arra, hogy olyan titkosított üzeneteket küldjünk ki Twitterre, melyek csak azok számára olvashatók, akikkel megosztottuk az erre szolgáló nyilvános kulcsot.

 

 

A cél egy egyszerűen használható kiegészítő szolgáltatás kiépítése volt, de szakértők szerint több lényeges gyengéje is van a rendszernek. Egyrészt nincs automatizálva egyelőre saját kulcs igénylése, biztosítása, ami a kívánatosnál nehézkesebbé teszi a szolgáltatás használatát, különösen nem túlzottan hozzáértő emberek számára. Ennél is lényegesebbek azonban a biztonsági rések, a részletekről testvérlapunk, a Computerworld.hu cikkében olvashatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.