Hirdetés

A Facebook gyártja a hamis felhasználóit?



|

A valós életben nem is létező Facebook felhasználók sok mindenre jók lehetnek. Pénzt is kereshet velük az "irányítójuk".

Hirdetés

Akárcsak egy robothadsereg, egy hamis felhasználókból verbuvált csapat komoly fegyver lehet értő kézben. Nem is feltétlenül a túlterheléses támadásokra kell itt gondolnunk. A Facebook-ot például nemrégiben azzal vádolták meg, hogy ilyen, nem létező személyek accountjával "kattintatja le" a tőle megvásárolt, klikk alapú hirdetéseket.

A Limited Run cég törölte is a közösségi hálózaton létrehozott oldalát, mert úgy tapasztalta, hogy a hozzá érkező kattintások 80 százaléka (!) hamis volt.

A Facebook ugyan ezt a vádat kategorikusan elutasította, az azért tudott tény, hogy hamis felhasználók milliói találhatóak a rendszerében.

Erről a problémáról, és - többek közt - ennek anyagi vonzatairól találhattok részletes cikket a Computerworld oldalain.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.