Hirdetés

A facebookos barátaid közül alig van, aki hozzád szólna élőben



|

Egy tanulmány szerint hatalmas különbség van a barát és a facebookos barát között.

Hirdetés

Az Oxfordi Egyetem egy új tanulmánya szerint nagyon fontos különbséget tenni a barátok és a facebookos barátok között. 

Hirdetés

A kutatók az ismerősök közötti kapcsolatokat vizsgálták, és arra jutottak, hogy a valós életben egy felhasználó 150 facebookos ismerőse közül átlagosan csak 14 mutatott bármilyen szimpátiát vagy érdeklődést az illető iránt - és közeli ismerősnek vagy barátnak csak 5 számított. 

A tanulmány megállapította, hogy az életkor nagyban befolyásolja az ismerősök számát, és mutatja a használati szokásokat is. 

A 18-24 éveseknek átlagban 282 ismerőse van, ami magasabb az átlagos 150-nél. A kisebbek sokkal könnyebben bejelölnek olyanokat is, akik csak valaki valakijének a valakijei. 

Bár az ilyen felhasználók azt hiszik, több közeli barátjuk van, a szakértők szerint egyáltalán nem ez a helyzet: valójában csupa felszínes kapcsolataik voltak a több ismerős ellenére, és nem lett több közeli barátjuk. 

A szakértők azt ajánlják, ne csak a Facebookon próbáljunk meg barátságokat életben tartani, találkozzunk inkább élőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.