Hirdetés

A mentősöknél cenzúrázzák a Facebookot?



|

A betegek jogainak érdekében szigorodott a rendszer, de a mentősök látják a kárát. Az fn24.hu értesülései szerint a mentősök mostanában kétszer is meggondolják, hogy mit osztanak meg és mit lájkolnak közösségi oldalakon, mert ez akár még az állásukba is kerülhet.

Hirdetés

„Az OMSZ-től már senki nem mer lájkolni sem, nemhogy reagálni bármi céggel kapcsolatos dologra, mert állatira figyelik” - ezt éppen Facebookon osztotta meg valaki, az fn24.hu pedig több forrásból is úgy értesült, hogy az utóbbi időben egyre több fegyelmi van az OMSZ berekin belül a kényes Facebook vagy iWiW bejegyzések, aktivitások miatt. Februárban Dr. Mártai István főigazgató az OMSZ „jogos gazdasági érdekei, jó hírneve védelme, valamint a beteg-, az adatvédelmi és a kegyeleti jogok maradéktalan érvényesítése érdekében" vezette be az úgynevezett "Facebook-törvényt", amely azóta nagy port kavart.

Stelzer Viktor, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének ügyvédje az ATV-nek nyilatkozva mondta el, hogy a munkáltató ezekkel a fegyelmikkel, szabályokkal olyan mértékben avatkoznak be a munkavállaló magánéletébe, abba, hogy mit, hogyan, és, milyen nyilvánosság előtt oszt meg, ami számukra már megengedhetetlen.

Az fn24.hu értesülései szerint a problémát az okozza, hogy már nemcsak a „valós tényeknek hamis színben való feltüntetéséért" és a véleménynyilvánításért, hanem az OMSZ számára kényes cikkek, posztok megosztásáért, azokhoz történő hozzászólásért és olykor akár csupán lájkolásáért is figyelmeztetés jár. Ezt állítják a főként félelem miatt névtelen források, de Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint erről nincs szó. Az ATV-nek nyilatkozó szóvivő kifejtette: "Természetesen nem ellenőrizzük folyamatosan a Facebookot, vagy bármilyen más közösségi oldalt, viszont, ha valahonnan információt szerzünk arról, hogy ott jogsértő tartalom jelent meg, akkor azt nem fogjuk tűrni, nem fogjuk elfogadni. Szó sincs elbocsátásról, mindössze figyelmeztetésben részesítettünk pár dolgozót, akik ilyen tartalmakat jelenítettek meg".

A Magyar Mentődolgozók Szövetsége akár bíróságra is menne a kérdésben, a folytatásról természetesen mi is beszámolunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.