Hirdetés

A Twitter igazodik a cenzúra igényeihez



|

Országonként eltérően lehet blokkolt vagy engedélyezett egy felhasználó üzenete.

Hirdetés

Most már örülhet Kína és Egyiptom is. A Twitter új cenzúrabarát fejlesztései lehetővé teszik, hogy a helyi hatóságok kérésére (na jó, parancsára) bizonyos felhasználók csiripelése ne jelenjen meg az országban, de másutt látható legyen.

 

A Twitter a mikro-blogging óriása, szolgáltatása pedig kiváló szervezőeszköze lehet bármilyen megmozdulásnak, mint ahogy ez megfigyelhető volt Egyiptomban tavaly. Nem véletlen, hogy Egyiptom és Kína is blokkolta az egész oldalt, de Egyiptomban így is komoly szerepe volt a szolgáltatásnak Hosni Mubarak megdöntésében. Ma is sok politikai indíttatású tweet kering és a Közel-Keleten most is használják földalatti mozgalmak szervezésére. Vagy csak használták?

 

 

Mostantól a várva várt üzenetek ki lehetnek szürkézve a felhasználó tiltását elrendelő országon belül, a helyén a rendszer tájékoztatja a követőket, hogy bizony ebben az országban ez a felhasználó tiltott. Ugyanakkor máshonnét böngészve szimplán megjelennek ezek az elemek. Persze egy ország alapú szűrés sokszor megkerülhető egy proxy-kiszolgáló beiktatásával, amíg a hatóságok nem blokkoltatják azt is, aztán jöhet a következő proxy.

 

A Twitter mint üzleti vállalkozás láthatóan igyekszik megtalálni az arany középutat a szabadság ideája és egyes országok más, diktatórikusabb szemlélete között, hogy egyáltalán jelen lehessen az adott területen. Egyelőre még nem használták sehol az új tiltó funkciókat, de ezek akár napokon belül bevetésre kerülhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.