Hirdetés

A YouTube mindent felismerhet



|

Egy új megoldást szabadalmaztatott a Google, amellyel automatikusan felismertethetőek a videókon lévő objektumok.

Hirdetés

Az intelligens címkézés előbb-utóbb megérkezhet YouTube-ra. A Google korábban már szabadalmaztatott két olyan megoldást, amellyel a videókon megjelenő arcokat és zeneszámokat a szolgáltatás automatikusan detektálni tudja, az új szabadalmaztatott technológiájuk pedig a mozgóképeken lévő élő és élettelen objektumokat képes felismerni. Így a felhasználóknak nem kell majd minden egyes tárgyat manuálisan tagelniük, a háttérben meghúzódó technológia szín, mozgás, forma és textura alapján határozza majd meg a látható elemeket. Egy léggömb esetén például a jellemző forma adott, valamit a lassú, lebegő mozgás is, és a példákat még hosszasan lehetne sorolni.

 



Egyelőre nem tudni, hogy a Google mikor akarja bevetni a technológiát, és az sem teljesen egyértelmű, hogy mire akarják azt használni. Vélhetően a YouTube-on fogják majd erősíteni a kulcsszó alapú keresést, így az pontosabb lehet a felhasználók által begépelt adatoknál (főként a mostani kategorizálásnál).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.