Hirdetés

Ausztrália betiltotta a YouTube-ot



|

A Victoria állambeli iskolákban betiltották a YouTube videóportált.

Hirdetés

A YouTube videómegosztó portálon egy horrorfilmbe illő videó jelent meg, amiben 12 ausztrál iskolásfiúból álló csoport vesz körül a 17 éves mentálisan sérült lányt, akit szexuálisan zaklatnak, levizelnek, majd ezt követően felgyújtják a haját.

 

Az oktatási miniszter a videót követően 1600 iskolában tiltatta le a közkedvelt weboldalt, hogy minden diák biztonságos, tanulásközpontú környezetben folytathassa tanulmányát.

 

A tiltás célja az iskolai Cyberbűnözés tovaterjedésének megakadályozása, ami egyre jobban veszélyezteti a fiatalokat – ezt támasztja alá az "Ausztrál High Tech Bűnözés Központ" felmérési adatai is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.