Hirdetés

Az űrből adna neked internetet a Samsung



|

4600 műholdat lőne az űrbe a Samsung azért, hogy legyen normális internetünk.

Hirdetés

A Samsung Research America azt tervezi, hogy 4600 műholdat állít alacsony pályára a Föld körül. A hálózat a világ 5 milliárd felhasználójának havi 200 gigabájtot adhat fejenként. 

Hirdetés

Ezzel a lépésével a Samsung most Elon Musk és Richard Branson terveivel kezdett el versenyezni - mindkét utóbbi aktívan dolgozik egy hasonló befektetésen. 

Branson OneWebje kevesebb, csak 648 műholdat állítana alacsony pályára, majd sugározná vissza a jelet földi állomásokra, és továbbítaná a felhasználóknak. 

Érdekesség, hogy a Samsung sokkal magasabbra (900 mérföldre) tenné a Földtől a műholdjait, mint Elon Musk SpaceX vállalkozása (400 mérföld). A Nemzetközi Űrállomás 250 mérfölddel van a bolygónk felett. 

Az internet az űrből többé nem lehetetlen vagy új dolog, csupán az a kérdés, melyik cég szórja majd elsőként így az elérést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.