Hirdetés

Egy vagyon jár az Apple meghackeléséért



|

200 000 dollárt is fizet az Apple annak, aki sérülékenységet talál a rendszereiben.

Hirdetés

Általában nem jár dicséret és díjazás azért, ha valaki meghackel valamit. Vannak azonban különleges helyzetek, és olyan is, hogy egy-egy cég fizet a hibavadászatért. 

Hirdetés

Ilyen programot indított most az Apple is - a célja az, hogy a külsősök sérülékenységekre figyelmeztethessék az almás rendszerekben. Aki hibát talál, az 200 000 dollárt is kaphat az Apple-től. 

Ivan Krstic, az Apple biztonsági főnöke a Las Vegasban tartott Black Hat cyberbiztonsági konferencián beszélt a programról. A 200 000 dolláros díjazás vetekszik azzal, amit a hackerek a kormányzatoktól és a magáncégektől szoktak kapni a hasonló felfedezésekért az Apple rendszereiben. 

A díjazásért cserébe a hackereknek azt is meg kell mutatniuk, hogy ők és mások is képesek hozzáférni a készülékekhez a hátsó kapun át. Nem mindenki jogosult egyébként a programra, csak azok, akik már dolgoztak korábban az Apple-lel. Persze ha egy idegen talál hibát, azt is megköszönik, díjazással együtt.

Az Apple azt reméli, hogy a hackerek a felfedezéseiket inkább nekik adják el, mint másoknak. A taktika persze kockázatos, elvégre lehet, hogy más felek többet ígérnek, mint 200 000 dollár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.