Hirdetés

Egyre többen menekülnek a Facebookról



|

Egy felmérés szerint a felhasználók közel harmada akar kevesebb időt tölteni az oldalon.

Hirdetés

A Pew Internet Project legfrissebb felmérése szerint a Facebook felhasználóinak 30 százaléka tervezi azt, hogy az idei évben kevesebbet használja a közösségi oldalt. Több mint 60 százalék a saját bevallása szerint több hét önkéntes szünetet tartott már azóta, hogy csatlakozott a Facebookhoz.

A válaszolók több mint 20 százaléka azt mondta, egyszerűen elfoglalt a valós életével, 10 százalékot pedig nem érdekli a közösségi hálózat. 10 százalék nem talál számára érdekes tartalmat, 9 százalékot pedig nem igazán érdekel a barátai közötti dráma. További 8 százalék aggódott amiatt, hogy a Facebook sok időt vesz el tőlük. 

Az oldal egyre inkább levetett játékká kezd válni az emberek szemében, 28 százalék számára ugyanis már kevésbé fontos, mint egy éve, 35 százalék pedig kevesebb időt tölt el rajta, mint tavaly. A 18-29 évesek 42 százaléka mondta azt, hogy csökkent az egy napon eltöltött idejük az oldalon, ezzel pedig a 30-49 évesek 34 százaléka is egyetértett. A felhasználók 70 százaléka úgy nyilatkozott, hogy nem változtat a szokásain, minden negyedik ember azonban azt tervezi, hogy idén kevesebbszer látogatja meg a Facebookot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.