Hirdetés

Elveszik a drónok az emberi munkahelyeket



|

127 milliárd dollárnyi emberi munkaerőt helyettesíthetnek a drónok.

Hirdetés

Gyakran halljuk, hogy az automatizálás, a robotok és a mesterséges intelligencia miatt az emberi állások fele eltűnik a következő néhány évtizedben. 

Hirdetés

A robotok ezúttal felülről csapnak le. A PwC jelentése szerint a drónok 127 milliárd dollárnak megfelelő emberi munkaerőt és szolgáltatást képesek helyettesíteni számos ágazatban. 

A legnagyobb mértékben az infrastruktúrát és az agrárszektort érintik a lehetőségek. A kézbesítés és a növények kezelése gyakori példa. 

A gazdasági szakértők egyetértenek abban, hogy az automatizálás valós fenyegetés az emberi munkaerő számára. 2030-ra az állások fele eltűnhet, de vannak, akik úgy gondolják, hogy a mai technológia az összes pozíció 45 százalékát helyettesíthetné, már most. 

A drónok nem csak szabadság nélkül képesek állandóan dolgozni, de még költségeket is csökkentenek. A biztonsági cégeknek is segítenek a monitorozásban, a filmes projektekben a felvételeknél, a telekommunikációs cégeknek a tornyok ellenőrzésében, továbbá a bányászvállalatoknak is hasznosak lehetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.