Hirdetés

FBI-os lista készült az internetes szlengről|

A Szövetségi Nyomozóiroda összegyűjtötte az ismert netes rövidítéseket.

Hirdetés

Az FBI 2800 elemet tartalmazó listát készített a közösségi médiában használt rövidítésekből és mozaikszavakból. Az olyan jól ismert rövidítések mellett, mint a LOL (Laughing out loud/Hangosan nevetek) és a BRB (Be right back/Azonnal visszajövök) mellett a 83 oldalas szótár jóval érthetetlenebb rövidítéseket is tartalmaz, mint a YTP (YouTube Poop) és a WYLASOMWTC (Would you like a saucer of milk with that comment?/Szeretnél egy bögre tejet a megjegyzésed mellé?).

Hirdetés

Van néhány vádló rövidítés is,például a GAC (Guilty as charged/Bűnösnek nyilvánítva) és az IITYWIMIWHTKY (If I tell you what it means, I will have to kill you/Ha elmondanám, hogy mit jelent, meg kéne, hogy öljelek). Amellett, hogy átfogó lista készült, az összeállítás néhány szót meg is magyaráz. Például a troll az a felhasználó, aki szándékosan provokálásra használja az üzenőfalat.

A minden oldalon megtalálható leírás szerint, az internetes kifejezések szójegyzékét az ügynökség Intelligence Research Support Unit-ja (gyakorlatilag az FBI egyik hírszerzési csoportja) állította össze, és el is magyarázzák, hogy milyen hasznos lehet ez a lista, hogy megértsük, miről beszélgetnek egymással az interneten a gyerekeink és/vagy unokáink.


Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.