Hirdetés

Obama halálhírét csiripelték



|

A reggeli órákban hamis üzenetek jelentek meg a Fox News Twitter oldalán.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban szinte minden héten be kellett számolnunk valamilyen internetes betörésről, így már aligha lehet csak meglepődni az újabb eseményeken.

 

A korai órákban ugyanis hamis bejegyzések kezdek el megjelenni a neves Fox News saját Twitter oldalán, melyek szerint Barack Obamát kétszer meglőtték egy étteremben, miközben kampányolt.

 

 

Kép forrása: Mashable.com

 

Az Egyesült Államok elnökét halottként beállító sorok futótűzként kezdtek terjedni, mivel azok teljesen hitelesnek tűntek, köszönhetően a @foxnewspolitics "Verified" minősítése miatt, mely annyit jelent, hogy hivatalosan is megerősítésre került a csatornát üzemeltetők személye.

A dolog pikantériája, hogy mindez július 4-én történt, mely az USA-ban az egyik legnagyobb nemzeti ünnep, a Függetlenség Napja.

 

Az akciót a "5CR1PT K1DD3S" nevű csoport vállalta magára, akik büszkén, a Twitter oldal kinézetének átszabásával, illetve 2 rövid üzenettel is hirdették cselekedetüket. Az illetékesek nagyon hamar felfigyeltek az eseményekre, így villámgyorsan eltüntették a nyomokat, és mintha mi sem történt volna, tovább folyt a valós hírek megosztása.

 

Az ügyben egyelőre se a Twitter, se a Fox News nem szólalt meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.