Hirdetés

55 ezer Twitter fiók adata szivárgott ki - itt az érintettek listája



|

Egy Anonymoushoz köthető hackercsoport 55 ezer Twitter fiók belépési adatát publikálta.

Hirdetés

A Twitter főként az angol nyelvterületeken nagy népszerűségnek örvend és amellett, hogy exkluzív információkat tudhatunk meg róla, a 140 karakteres limit miatt nem kell félnünk a regény hosszúságú szövegektől. Most azonban úgy tűnik, hogy a Twitter felhasználók sincsenek biztonságban, ugyanis magukat az Anonymous csoport tagjainak valló tettesek több mint 55 000 fiókot törtek fel és halászták el azok felhasználónevét és jelszavát. Ugyan mint kiderült, a feltört fiókok legalább fele korábban letiltott fiókok duplikációja, de azért jobb félni, mint megijedni.

Ez a szám lehet, hogy nem tűnik soknak a több mint 100 milliós összlétszám mellett, de az érintetteknek ez valószínűleg sovány vigasz. Azon kívül, hogy a tettesek így visszaélhettek a feltört fiókokkal további veszély, hogy a megszerzett jelszavak birtokában más téren is gondot okozhatnak. Vannak ugyanis olyan óvatlan felhasználók, akik minden alkalommal ugyanazt a jelszót adják meg más-más fiókjukhoz is, így ebben az esetben a tettesek ezekhez is hozzáférhetnek. Legyetek óvatosak és igyekezzetek minél változatosabb jelszavakat használni, elkerülni a gyanús linkeket, üzeneteket, hogy a ti fiókjaitokkal ez ne történhessen meg. A biztonság kedvéért fussátok át a feltört fiókok listájának első, második, harmadik, negyedik és ötödik oldalát (Ctrl+F kombinációval keresve), hátha ráismertek saját belépési azonosítótokra.    

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.