Hirdetés

Hamarosan lájkolhatunk a Google +1 gombbal



|

Kérdés, hogy ki az ismerősünk a Google szerint.

Hirdetés

A Facebook Like gombja nem csak mindennapjainkban, de - akár örülünk neki, akár nem - nyelvünkben is olyannyira meghonosodott, hogy már mi is le merjük írni. A Google érthető módon nem szeretné ugyanazt a szót használni, de erősítené közösségi jellegét, ezért egy hasonló funkciót ellátó +1 gombot ad találati listáihoz.

 

A mai naptól némi közösségi aktivitást gyakorolhatunk a Google találati listáin, a webcímek mellett elhelyezett +1 gombokkal megerősíthetjük ismerőseink számára, hogy érdekesnek vagy hasznosnak találtuk azt. Persze az első használat előtt engedélyünket kéri a Google ehhez.

 

Míg a Facebook esetében teljesen egyértelmű, hogy kik felebarátaink, addig a Google esetében nem kifejezetten. A rendszer kapcsolataink listáját veszi alapul a Gmail és Google Talk szolgáltatásokban, emellett azok is tanúi lehetnek lelkesedésünknek, akik követnek minket a Readerben vagy a Buzzban.

 

Nem hinnénk, hogy bárki szeretné, hogy minden levelezőpartnere lássa ízlésvilága digitális megnyilvánulásának akár ilyen apró rezzenéseit is, de jelenleg csak ez a vegyes társulat az, ami alapján a Google dolgozni tud. Hogy érdemes volt-e így, a közösségi alapok kiépítését megelőzően útjára engedni a Like klónt, azt hamarosan megtudjuk a felhasználói visszajelzésekből. (Mindenesetre a Buzz bukása alapján csodálkozunk a lépésen.) Mellesleg a Google rengeteg adathoz jut az így nyert tetszési indexek alapján, de a keresés során ezt nem használja fel.

 

 

 

A +1 gomb még nem tűnik fel a hazai felhasználók képernyőjén, egyelőre csupán Amerikában, fokozatosan élesítik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.