Hirdetés

Irigy lesz, aki Facebookozik



|

Német kutatók szerint valós dolog a közösségi oldalakon megjelenő féltékenység.

Hirdetés

Két német egyetem kutatói szerint is valós probléma, hogy a Facebookozók zölddé válnak az irigységtől. A közösségi oldalakon megjelenő féltékenység valós probléma, amelyet a kutatók egy rejtett fenyegetésnek neveztek a felhasználók élettel kapcsolatos elégedettségére.

A felmérések szerint háromból egy ember kevésbé volt elégedett az életével, miután böngészett a Facebookon. A szakértők szerint azok vannak a legrosszabb helyzetben, akik ugyan nem tesznek közzé semmit, de mégis böngészik az ismerősök életét.

Az irigység elsőszámú indokai az ismerősök által megosztott nyaralási és utazással kapcsolatos fotók voltak. Szintén dühítő és ingerlő az emberek számára a közösségi interakció, amelybe beletartoznak a születésnapi köszöntők, a kedvelések és a kommentek is, a fotókon és a bejegyzéseken egyaránt. A harmincas évekbeli embereknél a zöld szörny akkor jön leginkább elő, ha boldog családot látnak, illetve fizikai vonzalmat tapasztalnak - utóbbi a nőket bosszantja. 

A tanulmány azt is megállapította, hogy az irigységre és a féltékenységre a felhasználók válaszképp a saját sikereikről igyekeznek bejegyzéseket közzétenni. Míg a férfiak rendre az elért eredményeiket csillogtatják, addig a nők a kinézetükkel akarják felkelteni mások figyelmét, illetve a közösségi életükkel. 

A berlini Humboldt Egyetem Információs Rendszerek Intézetének kutatója, Hanna Krasnova azt is hozzátette, hogy az irigy felhasználók egy része kevesebbet használja a Facebookot, vagy pedig ott is hagyja teljesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.