Hirdetés

Jöhet a reklámmentes Facebook?



|

Havidíjért cserébe talán eltüntethetőek lesznek a hirdetések.

Hirdetés

A Facebookból érthető módon a mostaninál is nagyobb üzletet építeni kívánó Mark Zuckerberg hamarosan talán áldását adhatja a közösségi hálózat legújabb fejlesztésére, amely lehetőséget teremtene a felhasználók számára a portál reklámmentesítésére.


A havidíjas megoldás ötlete nem új, ugyanis két alkalmazottjával együtt a Facebook alapítója még 2011 nyarán nyújtotta be az amerikai szabadalmi hivatalhoz az elképzelést, ám a kérvény csak most január végén került publikálásra. Az elfogadásának vagy elutasításának lehetséges időpontjáról egyelőre nincs hír.


Természetesen a szabadalmi kérvény a komolyan vehetősége érdekében a reklámmentesítésnél kicsit többet tartalmaz, összességében egy olyan közösségi portálokon használható eljárást ír le, miszerint a felhasználók profiloldalain néhány zöldhasú kifizetése után a reklámok helyett egyéb tartalmak („legkedvesebb emlékek”) jelennek meg. Ezen felül a fizetős felhasználók extra funkcionalitásokhoz is hozzáférhetnének, például kiemelhetnék az állapotfrissítéseiket.


Kíváncsian várjuk, hogy a Facebook vajon bevezeti-e a reklámmentesítési lehetőséget, továbbá az USPTO hajlandó lesz-e megadni a nem túl eredeti ötletre a szabadalmat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.