Hirdetés

Kivéreztették az Ubuntu fórumát



|

Közel kétmillió felhasználó hashelt jelszava került ki a szombati betörés során.

Hirdetés

Szombaton a Canonical munkatársainak békés relaxálását a vállalat történetének eddigi talán legsúlyosabb biztonsági incidense zavarta meg, hiszen egy Sputn1k_ nicknevű hacker betört a hivatalos Ubuntu fórumba, majd lementette az összes felhasználó bejelentkezési nevét, hashelt jelszavát, továbbá e-mail címét.


A ZDNet információi alapján a fórumnak körülbelül 1,82 millió regisztrált tagja van, így kifejezetten jelentős biztonsági krízisről van szó. A Canonical tájékoztatása alapján az Ubuntu One, a Launchpad, továbbá egyéb a vállalat által üzemeltetett szolgáltatásokhoz nem fért hozzá a hacker, ám ettől függetlenül amennyiben a tagok máshol is használták a most kiszivárgott jelszavaikat, akkor elővigyázatosságból muszáj mindenhol a lehető leghamarabb megváltoztatniuk azokat.


Ezen hír írásának pillanatában a fórum nem volt elérhető, a helyette megjelenő lapon a Canonical röviden tájékoztatást nyújtott a problémáról; a betörés körülményeinek vizsgálata még folyamatban volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.