Hirdetés

Mobil vs. kompakt - generációk csatája a PC Worldben



|

Jobb sarokban a fejlettebb képfeldolgozás, bal sarokban az egyszerű megosztás. Az okostelefonok kamerái évről-évre fejlődnek, megnéztük hol tartanak jelenleg.

Hirdetés

Meglepő következtetésre jutott még 2012-ben a professzionális fotósok körében elismert DxO kutatóintézet, amikor a top okostelefon kameráit összehasonlították a kompakt fényképezőképekkel. Kiderült ugyanis, hogy az akkor megjelent Nokia 808 Pureview jobb minőségű képeket készített, mint egy öt évvel ezelőtti top digitális kompakt, és majdhogynem megközelítette egy akkori DSC tudását.

 

A szenzor technológiák azóta folyamatosan fejlődtek, aminek köszönhetően az okostelefonok egyre jobb és jobb fotókat képesek készíteni. Utóbbiak ráadásul biztosítják az egyszerű megosztás és szerkesztés lehetőségét is, így egyes iparági szakértők szerint hamarosan jelentősen visszaszorulhatnak a kompakt gépek, és az emberek inkább a mindig kéznél lévő mobiljaikkal fognak fotózni (a tükörreflexesek teljesen más szintet képviselnek).

 

 

A PC World májusi számában utánajártunk, hogy hol tartunk most, és vajon napjaink csúcstelefonjai képesek-e konkurálni a kompakt mezőnnyel. Profi fotósok segítségével egymásnak eresztettük a kék mezőnyt, ahol a bal sarokban többek között az iPhone 5S-t, a Nokia Lumia 1020-at és a Samsung Galaxy S5-öt sorakoztattuk fel, a jobban pedig a ma kapható stapabíró digitális fényképezőket, hogy egyrészt kiderüljön, a csoportjukon belül melyik a legjobb, illetve hogy a kategória nyertesei vajon egy súlycsoportban vannak egymással. Mi választottunk, de a végső döntést olvasóinkra bízzuk, akik a tesztképeket megtalálhatják lemezmellékletünkön. Ezen felül megnéztük azt is, hogy melyek a piacon kapható legjobb SD-kártyák, valamint profi fotósok segítségével utánajártunk annak, hogy mikor mivel érdemes fotózni.

 

Hirdetés

 

Ám nem csak egy gigászi csatával készültünk májusra. A HTC One (M8) és a Samsung Galaxy S5-öt is egymásnak ugrasztottuk, hogy kiderüljön, melyik telefon ülhet fel az Android királyság képzeletbeli trónjára.

Friss lapszámunkban megmutatjuk azt is, hogy miként szerelhetjük meg otthon számítógépünket és telefonunkat. Sőt, a csináld magad szellemiség jegyében a legnépszerűbb weboldalakat - például Facebook, YouTube és Gmail - is átalakítottuk, amit olvasóink is könnyedén megtehetnek útmutatásunk segítségével. Ezen felül megnéztük, hogy mi a teendő akkor, ha már vírus került a gépünkre, sőt a májusi számunkban még egy teljesen hangtalan PC építéséhez is útmutatást adunk.

 

 

E hónapban is rengeteg ajándékkal készültünk. A lap mellé hét digitális magazint, valamint három teljes verziós szoftvert adunk. Köztük a Kingsoft egy évig ingyen használható Office-helyettesítő irodai programcsomagját, a Synei rendszeroptimalizálóját és az Ashampoo képmegosztó segédprogramját.

További témáink részletesebben:

Javítsd meg a géped

Nem kell minden apró problémával szerelőhöz rohannunk, laptopunk és mobiltelefonunk élettartama egy kis gondoskodással kitolható.

Segítség, megfertőztek!

Nem kell felégetni mindent, ha egy kártevő bujkál rendszerünkben, a legtöbb esetben van fájdalommentes megoldás.

Windows 8.1 Update 1

Háttérbe szorultak a csempék, örülhetnek a klasszikus kinézet hívei. Megnéztük, mi változott a Windows 8 frissítésével.

A legjobb kamerás mobilok

A jelenleg kapható top okostelefonok kameráinak képeit vetettük össze egy profi fotós segítségével. Reszkessenek a kompaktok?

Írásainkról bővebben a részletes tartalmi leírásban olvashatsz. A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók a DVD-s változatnál érhetőek el). Ha belelapoznál a lapba, akkor azt is megteheted, ha ellátogatsz a galériánkba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.